We fotograferen regelmatig in een bepaald thema. Dit kan door ons zijn bedacht na een gesprek met de klant of we ontvangen een thema dat al is uitgedacht door de klant zelf.
In dit geval was het thema al door de klant bedacht: fotografeer de geïnterviewde alsof er bij hem of haar een kruisverhoor wordt afgenomen. Dit is vertaald naar een donkere setting en een spotlight op de persoon gericht. Sommige personen kijken in de camera en sommigen langs de camera. Meestal met een iets ongemakkelijke blik. Komt het zo over? Dan is onze opzet en die van de klant gelukt.

Door iedere editie de geïnterviewde zo op de foto te zetten, onstaat er voor de lezer een herkenbaar patroon. Niet alleen de titel, maar dus ook de foto kan zo de herkenbaarheid vergroten.

Hoe is de foto gemaakt?

De persoon draagt een donker jasje. Door het gebruik van een lamp achter deze persoon komt de persoon vrij van de zwarte achtergrond. Aan de linkerkant hebben we een ‘snoot’ gebruikt met een zogenaamd grid. Dit zorgt ervoor dat het licht heel erg gericht is en niet de hele persoon verlicht. Een mooie manier dus om de focus op het gezicht te krijgen en het spotlight-idee te creëren.

Wil je meer foto’s zien binnen dit thema? Check dan even dit portfolio-item.