Zakelijk portret met een transparante achtergrond

Zakelijke portretten worden op heel veel manieren gebruikt. Zo worden de foto’s voor marketingdoeleinden gebruikt, zoals op de website van je eigen bedrijf of op de site van het bedrijf waar je werkt. Ook op visitekaartjes kom je steeds vaker foto’s tegen om het bedrijf een gezicht te geven. Een representatieve profielfoto voor je (zakelijke) sociale media-kanalen is ook niet meer weg te denken. Het is een verlengstuk van jou en jouw ‘huisstijl’. Daarnaast worden profielfoto’s gebruikt binnen organisaties in een ‘smoelenboek’ op intranet.

Ook is de manier van fotograferen verschillend per persoon en per bedrijf. Het ene bedrijf zweert bij een foto die van voor tot achter scherp is en andere bedrijven willen juist ‘spelen’ met een onscherpe achtergrond, zodat de geportretteerde er nog meer uitspringt. Een andere optie is een transparante achtergrond. Een transparante achtergrond biedt tal van mogelijkheden om te verwerken in je communicatie-uitingen. Zo kun je de portretfoto op je logo plaatsen of op een andere willekeurige achtergrond. Je kunt je teamleden op een creatieve manier laten overlappen, zonder dat je daarvoor een teamfoto nodig hebt. En je kunt bijvoorbeeld een profielfoto plaatsen op een witte of gekleurde visitekaart zonder dat er een kader om de foto zichtbaar is.

De geplaatste voorbeelden worden niet zo door het genoemde bedrijf gebruikt, maar hier kun je bekijken hoe zij ze wel doen: https://www.leadtoday.nl/branches/charity. Welke voorbeelden kun jij verzinnen?

Zakelijk portret met transparante achhtergrond op visitekaartje
Profielfoto met transparante achtergrond op logo