9 kledingtips voor tijdens een shoot

Je hebt binnenkort een fotoshoot en je hebt eigenlijk geen idee wat je aan moet doen. Belangrijk is dat je draagt waar jij je comfortabel in voelt. Hier zijn alvast een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

1. Voorbereiding

Het belangrijkste is dat je straalt op de foto, dus een goede nachtrust is niet weg te denken. Zorg goed voor jezelf en je uiterlijk.

Draag je meestal een bril, maar heb je deze liever af tijdens de fotoshoot, zorg ervoor dat je hem een half uur van te voren afzet.

Wil je je bril wel ophouden, zorg er dan voor dat de glazen ontspiegeld zijn. Zoals op deze foto te zien is, zie je de reflectie van de flitslichten terug in de glazen. De fotograaf kan dit overigens voorkomen tijdens de shoot of oplossen in de nabewerking.

Bril Reflectie Portret

2. Comfort

Draag kleding waarin jij je goed voelt, het is al spannend genoeg om zomaar voor de camera te staan. Als jij je goed voelt, dan zie je dat ook terug op de foto! Neem verschillende setjes bovenkleding mee. Op die manier kun je testen wat het beste werkt.

3. Jouw Bedrijf

Kijk naar het kleurenschema van je bedrijf. Hier kan je inspiratie opdoen voor de kleuren die   je aandoet.

4. Kleuren

De kleuren die meestal bij alle huids-, oog- en haarkleuren staan, zijn de kleuren robijn rood, saffierblauw, smaragd groen of koninklijk paars.

5. Drukke prints of effen

Drukke prints worden meestal afgeraden, omdat we jouw gezicht willen zien en niet de prints van je shirt. Effen kleuren zijn daarom beter.

Ook het gebruik van kleine ruitjes en streepjes wordt afgeraden omdat dit Moiré kan veroorzaken. Dit is een soort regenboog patroon met groen en paars. Dit is achteraf niet altijd weg te werken.

Regenboog effect op kleding moire

6. Lange of korte mouwen

Als je bovenkleding met korte mouwen aan wilt doen bij de shoot, wees er dan van bewust dat dit een prominente rol in de foto kan spelen. (Lichte) armen vallen nu eenmaal op.

7. Zakelijk of casual

Het is verstandig van tevoren na te denken hoe je over wilt komen op de foto. Wil je een zakelijke uitstraling, dan kiest een man al snel voor een colbert eventueel gecombineerd met een stropdas. Voor een vrouw zijn er veel meer mogelijkheden om er zakelijk uit te zien. Naast een rok kun je ook kiezen voor een pak met broek. Denk daarnaast goed na of je wel of juist geen sieraden zichtbaar op de foto wilt.

Ben je onzeker over je nek en/of kin, dan kan een sjaaltje voor een dame werken. Let er wel op dat je nek dan korter kan lijken. Allemaal zaken om rekening mee te houden.

8. Haar

Natuurlijk wil je je haar doen voordat de fotoshoot begint. Maar het is ook geen probleem om je haarstijl te veranderen tijdens de fotoshoot, dan kunnen we uiteindelijk zien wat het beste past.

9.Visagie

Visagie maakt de foto over het algemeen mooier. Al is het maar om de huid iets matter te maken, zodat glans op bijvoorbeeld je voorhoofd verminderd wordt. Ook kan een visagist(e) bepaalde delen van het gezicht prominenter maken of juist verbergen.