Redenen waarom jij een zakelijke portretfoto nodig hebt!

Hoe gebruik jij je (zakelijke) profielfoto?

Een foto vertelt duizend woorden.

Dat is wat je meestal hoort en het is ook zo. Een portret geeft de eerste indruk van jou aan de klant. Daarom wil je ervoor zorgen dat je foto er professioneel uit komt te zien. Jouw potentiële klanten willen weten wie de mensen van het bedrijf zijn. Door portretten te plaatsen op jouw website, van de medewerkers, creëer je voor de klant een ‘likeability’. Een website zonder foto’s van het bedrijfsteam, zal minder snel gekozen worden dan een website met (professionele) foto’s.

Herkenning

Het kan ook zijn dat mensen je sneller zullen herkennen op conferenties en hierdoor zullen ze je sneller toevoegen op sociale media en ook op LinkedIn, waardoor jouw network wordt vergroot. Wist je dat een LinkedIn-profiel met een foto 14x  meer weergaven krijgt (bron) , maar een profiel met een professioneel gemaakt portret maar liefst het dubbele aan weergaven krijgt. Ook geeft het jouw CV een gezicht.

Maak je website persoonlijker

Een reden om jezelf en jouw medewerkers op jouw website te zetten is dat het er persoonlijk uit komt te zien. Het geeft mensen een gevoel dat er mensen werken bij het bedrijf en dan weten mensen ook gelijk met wie ze praten. Het geeft vertrouwen. Je kunt naast je foto ook direct persoonlijke bedrijfsgegevens toevoegen of een korte biografie, zodat mensen je kunnen bereiken. Door de juiste woorden bij je foto’s te plaatsen, word je website ook nog eens beter gevonden.

Waarvoor kun je een zakelijk portret nog meer gebruiken?

Naast de foto’s op je CV of LinkedIn te plaatsen, kan je ook je foto’s op andere platformen delen. Je kan de foto’s delen op Social Media zoals Facebook of Twitter. Zoals hiervoor geschreven, kun je jouw profielfoto ook op je website plaatsen, maar kun je jouw foto ook gebruiken voor jaarrapporten en een interne smoelenboek. En stel dat er een persbericht wordt geschreven over jezelf of je bedrijf, dan heb je gewoon een foto klaarliggen! Je kan ook je foto toevoegen aan blogs die je schrijft, zodat mensen eenbeeld krijgen wie de schrijver is. Een foto is ook altijd persoonlijk onder de e-mails die je vestuurt.

Professioneel of vriendenhulp?

De vraag is natuurlijk, wil je professioneel een foto laten maken of vraag je bijvoorbeeld de hulp van een vriend of familielid? Dat is helemaal aan jou zelf. De fotograaf heeft de gerichte kennis om voor en met jou het mooiste portret te maken. De fotograaf weet naast de technische kant ook goed hoe je een verhaal of boodschap kan overbrengen en hoe we je jou op je gemak kunnen stellen.

Ter inspiratie laten we hier een aantal foto’s zien van zakelijke shoots. Wie weet brengt het je op ideeën.