De Fotografie trends in 2020!

In dit artikel kun je lezen welke fotografie trends we verwachten in 2020. Je kan ook de video bekijken waar we meer vertellen over de trends.

1. Dag Spiegelreflex, Hallo Systeemcamera!

In de laatste jaren worden er veel minder digitale camera’s gekocht. Aan de spiegelreflexcamera-hype blijkt een eind te komen. Maar doordat we tegenwoordig liever minder spullen meenemen is de vraag naar systeemcamera’s veel groter geworden. Doordat deze camera’s geen spiegel hebben, is de camera een stuk lichter en daardoor ook compacter. De grote merken zoals Sony, Canon en Nikon hebben allemaal al een fullframe versie van de systeemcamera. De ontwikkelingen van de systeemcamera gaan erg snel en de kwaliteit van het beeld is ook verrassend goed. Op het moment is er nog niet veel aanbod voor verschillende objectieven, maar dit zal snel veranderen.

systeemcamera, mirrorless, grote merken, Sony, Nikon, Canon

2. Veel foto’s in de portretstand

De laatste jaren zie je steeds meer foto’s die verticaal geschoten zijn. Door de toename aan smartphone fotografie is het bijna vanzelfsprekend om de foto met portretstand te nemen. Het beeld vult en dat kan soms fijner zijn dan een horizontale foto, die er natuurlijk kleiner uitziet als je het op je telefoon laat zien. Ook video’s worden steeds vaker rechtop gemaakt, doordat je ze dan makkelijker volledig kan delen op sociale media, zoals je kan zien op Instagram en Facebook stories.

Rechtstaand, Verticaal, Portretstand foto's

3. Opzoek naar een Nieuw Perspectief

Al jaren kan je het terugzien in veel programma’s en documentaires; dronebeelden. Het geeft een geweldig perspectief en het is relatief goedkoop in te zetten. Het is wel belangrijk de restricties te weten. Waar kan je wel of niet vliegen. Als je met jouw drone geld verdient, dan heb je wel een vliegbrevet nodig. Maar volgens ons is het duidelijk dat we meer dronebeelden gaan zien in 2020.

Drone Aerial Air Aircraft

4. Geen fototrend, maar wel een visuele trend: film en video.

Video wordt steeds belangrijker als toevoeging op elk gebied van fotografie. Door video’s te plaatsen van wat er achter de schermen gebeurt, wordt een bedrijf toegankelijker en persoonlijker. Het plaatsen van video’s op je website zorgt ervoor dat bezoekers en potentiële kopers langer op jouw website blijven. Je kan video’s ook inzetten om een bedrijfsproces uit te leggen of te laten zien. Dat is vaak makkelijker en effectiever dan woorden en foto’s. Eén LinkedIn-post met bewegend beeld was veruit de meest succesvolle in 2019. Het heeft De Beeldstudio ook extra omzet opgeleverd. Video wordt dus wederom nog belangrijker.

Dit waren de 4 trends in fotografie van 2020!
We zijn ook erg benieuwd wat jij denkt dat belangrijk gaat worden in de fotografie-wereld!