Het belang van foto’s op jouw website

Vraag je jezelf af waarom het belangrijk is om foto’s op je website te zetten? In dit artikel vertellen we je alles over waar je op moet letten en waarom het dan zo belangrijk is. Je kan ook de video bekijken. 

90% van de informatie die we binnenkrijgen is visueel. Hierbij verwerken we beeld ook nog eens zo’n 60.000 keer sneller dan tekst. Een website met visuele content wordt 94% meer bekeken dan een website zonder visuele content. Bezoekers kunnen door foto’s op je website een beeld krijgen van wie jij bent en waar je bedrijf voor staat.

SEO

Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie), is een erg belangrijk onderdeel voor je website. Door bewust bezig te zijn met de content en de bijbehorende kernwoorden die je plaatst, zorg je ervoor dat je website hoger komt in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing. Door gebruiksvriendelijke zoektermen toe te voegen aan de (alt-)titel, de omschrijving en het onderschrift, wordt je website veel sneller gevonden en bekeken.

Huisstijl

Het is belangrijk om in één stijl te werken, zodat mensen aan de foto’s kunnen zien dat die van jou zijn. Binnen jouw website of daarbuiten. Als je het zelf minder leuk vindt om de foto’s te maken, zou je ook een fotograaf kunnen inhuren. Deze bespreekt met jou waar je naar op zoek bent en wat goed past bij jouw bedrijf en jouw website.

Copyrights

Op het moment dat je geen fotograaf in wilt huren en ook niet zelf de foto’s wilt maken, dan is het een idee om foto’s van het internet te gebruiken. Zorg er wel voor dat je duidelijk hebt welke copyrights er op de foto’s rusten. Je mag namelijk niet zomaar foto’s van het internet gebruiken op jouw website. Gebruik bij twijfel foto’s van stockfoto-websites, dan weet je zeker dat je goed zit met het copyright.

Kwaliteit

De kwaliteit van foto’s op jouw website vertellen mensen of ze moeten blijven of maar op zoek moeten gaan naar een andere website. Hier bedoelen we mee dat het belangrijk is, om te kijken hoe je je foto’s uploadt. Houd rekening met de grootte van je bestanden. Hoe groter je bestanden, hoe trager je website wordt en ook het laden van de foto zelf kan erg lang duren als het een te groot bestand is. Maar let ook op dat je je foto niet te klein opslaat, hierdoor kan de kwaliteit ook slecht worden. Ook is het belangrijk om te kijken of je foto’s wel passen bij het verhaal dat je vertelt.

Hieronder zie je een voorbeeld van een foto die verkeerd is opgeslagen.